Följ oss på:

 

Rengöringsguide för pickleball-paddel

Talesättet ”Om du tar hand om dina saker, kommer dina saker att ta hand om dig” gäller definitivt pickleballpaddlar. Bra paddelvård kommer att se till att din paddel kommer att hålla längre och hjälpa dig att spela på bästa sätt.

 

1. Rengöring av spelytan

De flesta paddlar har en ytstruktur som gör det möjligt för spelaren att generera spinn. Ytan består av tusentals små toppar och dalar. Topparna biter i bollen så att spelaren kan generera mer spinn. Under spelets gång kommer paddelytan att fånga upp damm och smuts som överförs till bollen från banans golv. Smuts byggs upp på paddelns spelyta och fyller dalarna vilket skapar en jämnare yta. När detta händer minskar förmågan att generera spinn på bollen.

För att rengöra ytan på din paddel rekommenderar vi att du endast använder en fuktig mikrofiberduk. Det rekommenderas inte att använda rengöringsmedel på paddelns spelyta. Flertalet rengöringsmedel tenderar att lämna kvar klibbiga rester som kommer att samla upp ännu mer damm och smuts nästa gång du använder din paddel.

Med tiden kommer paddelns yta att slitas och du kan se repor och kanske skåror. Detta är normalt slitage i samband med att slå på de hårda pickleball-bollarna. Bara att hoppas att det mesta av detta slitage syns i mitten på din paddels spelyta eftersom det är där det mesta av kontakten med bollen ska ske.

 

2. Rengöra greppet och byta ut

Smuts och svett kommer att bygga upp på greppet över tiden. Ju mer du spelar desto snabbare blir ditt grepp smutsigt och slits ut. Eftersom greppet är den enda kontaktpunkten mellan dig och din paddel är det mycket viktigt att ha ett rent grepp. Du kan rengöra ditt grepp genom att använda en fuktig mikrofiberduk och sedan torka torrt med hjälp av en ren handduk.

Det är bäst att byta ut ditt grepp oftare om du spelar flera gånger i veckan. Tänk tillbaka hur trevlig och bekväm din helt nya paddel kändes första gången du spelade med den. Ett nytt grepp kommer att ge dig samma känsla igen. Ett enkelt sätt att hålla greppet fräscht är att lägga på en tunn grepplinda ovanpå paddelns originalgrepplinda.

 

3. Att förvara en paddel

Det är viktigt att komma ihåg några saker om förvaring av din paddel när du inte spelar. Du bör aldrig lämna din paddel i bilen under vintern eller sommaren då både låga och höga temperaturer kan orsaka skador på paddeln. Vid kalla temperaturer kan kärnan och ytan av din paddel bli spröd och spricka. Vid höga temperaturer kan kärnan och ytan mjukas upp och orsaka delaminering. Detta innebär att spelytan kan separeras från kärnan och orsaka döda fläckar vilket gör paddeln oerhört svår att spela med. Spelar du utomhus på sommaren så undvik att lämna paddeln i solen av samma anledning som ovan. Ett paddelfodral skyddar din paddel från slitage och stötar när den förvaras i väskan och kan också skydda delvis mot både låga och höga temperaturer